Четиримата ни моряци от Рожен се прибират днес. Те трябваше да

...
Четиримата ни моряци от Рожен се прибират днес. Те трябваше да
Коментари Харесай

Моряците ни от Рожен се прибират днес

Четиримата ни моряци от " Рожен " се прибират през днешния ден. Те трябваше да си дойдат тази нощ, само че полетът им беше анулиран.

По думите на капитан Александър Калчев - шеф на Български морски флот, те ще се приберат с първия вероятен полет.

Вече седмица корабът „ Рожен " се намира на израелското пристанище Ашдод.
На борда му има 19-членен екипаж.

Израел се приготвя за координирана офанзива по въздух, море и суша против линията Газа. През последните часове армията струпа още повече танкове и военни транспортни средства в граничната зона. Дотук се стигна след невижданото нахлуване против Израел от „ Хамас " на 7 октомври.

На този декор не престават взаимните обвинявания сред Палестина и Израел за ракетата, поразила болница в Газа през вчерашния ден. Близо 500 палестинци са убити при нападението.

Засега равнището на сигурност на пристанището е обикновено, споделят още от Българския морски флот. И прибавят, че екипажът е инструктиран по какъв начин да работи, в случай че обстановката стане по-сериозна, съобщи cross.bg.

Плавателният съд „ Рожен " беше блокиран в украинското пристанище Черноморск при започване на войната сред Русия и Украйна, почнала в края на февруари 2022 година В началото на август същата година съумя да напусне.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР